Reseptit

Kartanon aamiaispuuro 
(neljälle)

3dl vettä
1,5dl Tertin ohrasuurimoita
6,5dl kuohukermaa
1,5tl suolaa
Keitä suurimoita vedessä noin 20 minuuttia, lisää kerma ja suola. Kaada seos voideltuun, uunin kestävään vuokaan ja hauduta noin tunnin verran 185 asteisessa uunissa.
Kartanon aamiaispuuron kanssa sopii erityisen hyvin tarjoiltavaksi Tertin puolukkasokerin kera.

Fasaaniterriini 

500g fasaanin rintafileetä
Mustapippuria myllystä
5dl kermaa
1 kananmuna
Tilkka Jaloviinaa tai konjakkia

Jauha fasaanin rintafileet hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita lihamassan joukkoon mausteet ja kananmuna. Lisää lopuksi kerma ohuena nauhana monitoimikoneen käydessä. Lisää myös murekemassan joukkoon tilkka Jaloviinaa tai konjakkia. Taputtele taikinasta tasainen pötkö ja kääri se folioon. Pistä lihalämpömittari murekerullan keskiosaan. Nosta fasaanimureke uuniin ja paista 90 asteessa. Halutessasi voit leikata jäähtyyneen fasaaniterriinin viipaleiksi ja paistaa viipaleita hetken aikaa kuumalla pannulla voissa ennen tarjoilua saadaksesi niihin kauniin ruskean värin.

Tertin juhlasilli

200g matjesilliä
2 suolakurkkua
1 punasipuli
2dl ketsuppia
0,5dl suolakurkun lientä
0,5dl omenamehua
4rkl sokeria
mustapippuria

Valuta sillistä ylimääräinen neste. Leikkaa suolakurkku ja punasipuli lohkoiksi. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti.

Rapsakat savumuikut

Tertin näkkileipää
200g Tertin savumuikkuja
1dl Tertin sinappikastiketta

Mousse:
1,5dl smetanaa
Puolikas punasipuli
Tilliä, suolaa
Mustapippuria

Paloittele näkkileipä sopivan kokoisiksi paloiksi. Valmista mousse. Pilko punasipuli ja tilli hienoiksi ja sekoita vaahdotetun smetanan kanssa. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Levitä sinappikastike ja mousse näkkileivän päälle ja lisää savumuikut. Koristele tuoreella tillillä.

Tertin Vorshmack 

450g luutonta lampaanliha
200g luutonta naudan etuselkää
1 sipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 rasvasillin filee
3 valkosipulikynttä

Leikkaa lihat kuutioiksi ja ruskista pannulla voissa. Kypsennä 160 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Ruskista sipulit kevyesti voissa ja sekoita lihojen joukkoon. Jäähdytä lihat. Jauha kaikki ainekset lihamyllyllä. Laita kattilaan ja lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä 8-10 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.

Tarjoile uuniperunan, smetanan, punajuuren sekä suolakurkun kera!

Kukkaisyrttisokerikakku

250g voita
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
1dl Tertin yrttimaustesokeria
2tl leivinjauhetta
0,5dl sitrus- tai Triple Sec -likööriä

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Lisää lopuksi likööri ja sekoita taikinaan mahdollisimman vähän. Kaada taikina suurehkoon, huolellisesti jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan uunin alimmalla tasolla.

Suussasulavaa piparminttuherkkua 

Vaniljajäätelöä
Tertin piparminttuhunajaa
Vadelmia tai muita marjoja

Lisää piparminttuhunajaa vaniljajäätelön päälle ja ripottele sekaan vadelmia tai muita marjoja!