Ruokaa sesongin mukaan

Tertin kartano on edelleen toimiva maatila matkailu- ja ravitsemistoiminnan lisäksi. Neljä vuoden aikaa ovat rikkautemme, joiden vaihtuminen rytmittää ruokapöytämme tarjottavia. Sesongin parhaimpien raaka-aineiden hyödyntäminen on tärkeä osa ruokafilosofiaamme.

Keväällä lumien sulaessa mahlan valuttaminen ja villiyrttien kerääminen aloittavat uuden sesongin. Villiyrttien kerääminen jatkuu pitkälle loppukesään asti. Kasvimaalta pöytään ensimmäisinä ponnistavat pirtsakka raparperi sekä lipstikka toukokuussa. Kesäkuun puolen välin jälkeen yrttitarhassa on jo kymmenittäin eri yrttejä ja salaatteja, jotka maistuvat pitopöydissämme. Harjupellon Siikli on odotettu herkkumme. Kesä on tuoreiden raaka-aineiden kulta-aikaa!

Loppukesästä alkaa ahkera sadonkorjuu, jolloin kasvimaan värien ja makujen ilotulitus on kirkkaimmillaan. Metsistä keräämme marjoja, sieniä sekä villiyrttejä. Kartanon keittiössä säilötään ahkerasti kerätyt aarteet Vuosikertaherkuiksi Herkkukellarimme hyllyille. Loppukesä tuo tullessaan myös metsästyksen, jolloin riista on sesonkimme suurta herkkua.

Talven koittaessa Herkkukellarimme on rakkain paikkamme. Sieltä saamme makumuistoja kuluneesta kesästä, joita vieraamme pääsevät maistelemaan pitopöydissämme siihen asti kunnes uusi kasvukausi jälleen alkaa. Talvisaikaan emme tietenkään vain kaihoisasti makustele mennyttä kesää, vaan ajatukset ja suunnitelmat ovat vahvasti tulevassa sesongissa, hyvin suunniteltu ja valmisteltu on puoliksi tehty!
Yhdessä vuodenaikojen vaihtuvuuden ja kartanoperinteiden kanssa upeat Juhlapöytämme ja Kahvilassa päivittäin tarjolla oleva lounas antavat makumatkan aina ajankohtaisiin sesongin herkkuihin, joita teille rakkaudella tarjoilemme.