Tertin oma riista

” Veloitetaan kerran lentoon ja toisen kerran lautasella “

Kyyhkysillä lakovillasta tavoittamalla se alkaa 10. elokuuta: pitkään ja hartaasti odotettu metsästyskausi.

Tertin kartanossa on “mehtämiehiä” ollut aina. Harrastuksesta kertovat aiempien sukupolvien jahtimuistiot, kunniakirjat ja “topatut” saaliit, jotka koristavat kartanon päärakennuksen asekammarin seiniä. Perinne elää edelleen vahvana ja jahtikauden alkaessa talon miesväen ajatukset ovat riistassa.

” Menut nimetään aina teeman mukaan; Syksyn huima lento, Tanssi suon laidassa, Viimeinen kaakatus… “

Riistaa Tertin pöydässä on aina, itse ammuttua tai lähiseutujen metsästäjiltä hankittua. Riistalinnuista kartanon menuihin päätyvät kyyhkynen, sorsa ja fasaani omilta metsästysmailta. Sorkkaeläimistä tarjolla on kotimaista hirveä ja valkohäntäpeuraa. Kartanon keittiössä riistan valmistaminen hallitaan.

” Viiden vanhana pääsin isän mukana hirvijahtia ihmettelemään, ja olisinko ollut kymmenen, kun tähtäilin ensimmäisen kerran sorsia “, kartanon isäntä Matti Pylkkänen muistelee.

Metsästyksen puolestapuhujina ovat myös kartanon rakkaat suomenpystykorvat Jorri ja Virkki, joille metsästyskauden alkaminen on aina vuoden kohokohta.

Tervetuloa maistelemaan kartanon riistaa perinteisillä resepteillä sekä uusilla makukokeiluilla pitopöydistämme!