MENUT

Tertin hurmaava vaaleanpunainen päärakennus palvelee syksyllä juhlavan syyslounaan merkeissä lauantaisin klo 13-16 ja illallisella pe & la klo 18-21(22). Palkitussa kartanoravintolassa nautitaan perinteiseen tyyliin lounaalla juhlava pöytä, joka tunnetaan raikkaista ja yllätyksellisistä mauistaan. Juhlapöydässä pääosassa on lähitilojen herkut, metsiemme riista ja järviemme kalat sekä oman puutarhan antimet.

Syksyllä illallinen vietetään keittiömestarin upeiden pöytiin tarjoiltavien menujen äärellä. Kartanon viinikellarin aarteet viimeistelevät kulinaristisen kokemuksen.

Kartanoravintolan keittiömestarin pöytiin tarjoiltava sesongin yllätysmenu joka perjantai ja lauantai 8.10-20.11. klo 18-21(22). Hinta 59€/hlö.

AUKIOLOAJAT: 
Lounas: Lauantaisin klo 13-16 ja aukioloaikojemme mukaan
Illallinen: pe & la 18-21(22) (8.-20.11.)
Ravintolan aukioloajat muuna aikana.

”Perinteikäs Tertin kartano muuttui 1970-luvulla maatilasta matkailukohteeksi. Tertin maankuulu pitopöytä on ylistys lähi- ja villiruoalle.” – Mika Remes

UUDEN VUODEN JUHLAILLALLINEN 31.12. KLO 18-22

Amuse Bouche – keittiön tervehdys

Hiillostettua selleriä, muikun mätiä, graavattua siikaa & keltuaista, keltuaisgeeliä

Sampea, beurre blanc-kastiketta, rapuöljyä, perunafondant ja kasviksia

Creme Caramel, marjoja

69,00 € / hlö

 

TERTIN KARTANON PÖYTIIN TARJOILTAVAT MENUKOKONAISUUDET (KESÄ- JA JOULUSESONGIN ULKOPUOLELLA)

Koe Tertin kartanon ainutlaatuiset ja yllätykselliset makumatkat. Sesonkeja noudattelevat menumme ja kaunis kartanomiljöö takaavat ihanan illan tai ylellisen lounas hetken luonamme.

Viimeistelty juomavalikoimamme täydentää nautintosi. Suosittelemme mielellämme sopivimmat vaihtoehdot niin viineistä, oluista kuin alkoholittomista juomista.

METSÄMENU 59,00 €/ hlö
Siikaballotine ja muikunmätiä
Peurafilettä, kukkakaalia ja rosmariinia
Lähitilan juustoja
Mantelileivos ja raparperisorbettia

89,00 € / hlö alkoholittomalla juomamenulla
98,00 € / hlö viinipaketilla

YLLÄTYSMENU 89,00 € / hlö
Keittiömestarin kuuden ruokalajin yllätysmenu

109,00 € / hlö alkoholittomalla juomamenulla
129,00 € / hlö viinipaketilla

Menukokonaisuudet tarjoillaan pöytäseurueittain ennakkovarauksesta toivomananne ajankohtana. Huomioimme aina allergiat ja erityisruokavaliot. Minimiveloitus 8hlö.

Kartanoravintolan yli 50 makuelämyksen joulupöytä
Katettuna 26.11.-23.12.2021

Alkuruoat
Kartanon neilikka-kanelisilli (M,G)
Lahnaa ja punajuurta (L,G)
Graavia lohta, puolukkasokeria ja kuusenkerkkämajoneesia (M,G)
Leppäsavustettua lohta ja katajanmarjahyytelöä (M,G)
Hyytelöityä haukea ja pikkelöityjä sieniä (M,G)
Iivarin savumuikut ja sinappikastiketta (M,G)
Muikunmätimoussea ja munahyydykettä (L,G)
“Munakoisosilliä” (V,G)
“Vegetantin kaviaaria”, sipulia (V,G)

“Kippis joululle”

Jouluinen kaalisalaatti (V,G)
Talviomenaa, pähkinää ja selleriä (V,G)
Metsäsienisalaattia (L,G)
Marinoitua maa-artisokkaa ja tryffeliöljyä (V,G)
Tertin rosollia ja punajuurikermaa (L,G)
Marjaisaa vihersalaattia, siemeniä ja yrttisalaatinkastiketta (V,G)

Fasaanimureke, pihlajanmarjahyytelöä (L,G)
Savustettua peuraa ja omena-calvadoshyytelöä (M,G)
Perinteistä joulukinkkua ja hunajakonjakkisinappia (M,G)
Kartanon lihahyytelöä ja pikkelöityä kurpitsaa (M,G)
Joulupatee ja habanerohyytelöä (L)
“Vegaanikinkkua” ja jalapenohyytelöä (V,G)

Oman leipomon leivät ja levitettä

Pääruoat
Kartanon riistaa ja konjakki-kermakastiketta (L,G)
Lipeäkalaa ja valkokastiketta (L,G)
Kuohkeaa haukiterriiniä ja tillikastiketta (L,G)
Perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa ja porkkanalaatikkoa (L,G)
Keitetyt perunat

Jälkiruoat
Glögimoussea ja punssiluumuja (L,G)
Tertin piparkakut (L)
Taatelikakkua (L)
Juustovalikoima ja hunajapähkinät (L,G)
Käsintehdyt karamellit
Kahvi/tee

Hinta: 49,00 € / hlö. Lapset alle 12-vuotta ½-hintaan ja alle 4-vuotiaat 10 €/hlö.

Arkisin klo 11-15 sekä 18-22
Lauantaisin klo 12-16 sekä 18-22
Sunnuntaisin klo 12-17

TERTIN KARTANON KEITTIÖMESTARIN PÖYTIIN TARJOILTAVA ILLALLINEN

Keittiömestarin terveiset

Sesongin kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltava yllätysmenu

Hinta: 59 €/hlö

Kartanoravintola on avoinna illallisella perjantaisin ja  lauantaisin 8.10-20.11. Kartanon keittiömestarin pöytiin tarjoiltavat kolmen ruokalajin menut klo 18–21(22). Hinta: 59,00 € / hlö ja lapset alle 12-vuotta 35,00 € / hlö. Menu koostuu sesongin alku- ja pääruoasta sekä amusesta ja jälkiruoasta. Lisäannokset 10 €/annos.

Suosittelemme kartanoravintolaan ennakkovarausta. Kuulemme mielellämme ennakkoon erityisruokavalioista ja allergioista. 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Varaa pöytä kartanoravintolaan