MENUT

Tertin hurmaava vaaleanpunainen päärakennus palvelee kesällä joka päivä. Palkitussa kartanoravintolassa nautitaan perinteiseen tyyliin lounaalla yli 50 makuelämyksen kesäpöytää, joka tunnetaan raikkaista ja yllätyksellisistä mauistaan. Juhlapöydässä pääosassa on lähitilojen herkut, metsiemme riista ja järviemme kalat sekä oman puutarhan antimet.

Kartanoravintolan yli 50 makuelämyksen lounas joka päivä 26.6.-8.8. klo 12-16. Hinta 44€/hlö.

Tulevana kesänä illallinen vietetään keittiömestarin upeiden pöytiin tarjoiltavien menujen äärellä. Kartanon viinikellarin aarteet viimeistelevät kulinaristisen kokemuksen.

Kartanoravintolan keittiömestarin pöytiin tarjoiltava menu joka päivä 26.6.-29.8. klo 18-21(22). Hinta 59€/hlö.

AUKIOLOAJAT: 
Lounas: ma-su 12-16 (26.6.-8.8.)
Illallinen: ma-su 18-21(22) (26.6.-29.8.)
Ravintolan aukioloajat muuna aikana.

”Perinteikäs Tertin kartano muuttui 1970-luvulla maatilasta matkailukohteeksi. Tertin maankuulu pitopöytä on ylistys lähi- ja villiruoalle.” – Mika Remes

Tutustu Tertin kesään 2021.

Tertin kartanon yli 50 makuelämyksen kesäpöytä

Kartanon kesäsilliä (L, G)
Graavia lohta, ruusua ja nokkosta (L, G)
Iivarin savumuikut ja kuusenkerkkäkastiketta (M, G)
Lahna-vuohenputkiterriini ja rakuunahyytelöä (L, G)
Leppäsavustettua lohta, tillicremeä ja katajanmarjahyytelöä (L, G)
Haukitartar, piparjuurta ja sinapinsiementä (M, G)

”kippis kesälle” (M, G)

Savustettua ylämaankarjaa ja jalapenohyytelöä (M, G)
Rillette lähitilan karitsasta ja valkosipuli-rosmariinikastiketta (L, G)
Tertin lintusalaattia ja omena-calvadoshyytelöä (M, G)

Porkkana-timjamihummusta ja ”vegetantin kaviaaria” (V, G)
Fenkoli-perunasalaattia ja rucolapestoa (V, G)
Kolmen kaalin salaattia (V, G)
Kristallisalaattia, lehtikaalta ja sitruunaöljyä (V, G)
Vihersalaattia, kukkia ja marjoja (V, G)
Paahdettuja siemeniä, pähkinää ja hunajaa (M, G)

Oman leipomon leivät ja levitettä

Lähitilan karitsapaistia ja tummaa lipstikkakastiketta (M, G)
Paahdettua siikaa ja beurre blanc kastiketta (L, G)
Kartanon kasvispate (V, G)
Kauden kasvikset
Harjupellon perunat

Yrttisokerikakku (L, G)
Mansikkaleivos (L, G)
Käsintehdyt karamellit (G)
Marinoidut marjat, marenkia ja crumblea (M)
Kartanon kahvi ja haudutettua teetä

Kartanon yli 50 makuelämyksen kesäpöytä on katettuna lounaalla päivittäin 26.6.–8.8. klo 12–16. Aikuiset 44 €/hlö. Lapset alle 12-vuotta ½-hintaan ja alle 4-vuotiaat 10 €/hlö.

Tilaa kesän take away -menu verkkokaupastamme.

Tertin kartanon keittiömestarin pöytiin tarjoiltava illallinen

Keittiömestarin amuse

Alkuruoka:
Hauki-lohitartar, kuusenkerkkää ja fenkolisalaattia (M, G)

*

Lähitilan karitsarillette, paahdettua kukkamaalta ja valkosipulia (L, G)

*

Fenkolia, Tertin ruusucheddaria ja nokkosta (L, G)
(vegaaniannos pyydettäessä)

Pääruoka:
Paistettua siikaa, ruohosipulihollandaisekastiketta (L, G)

*

Yrttikuorrutettua karitsanfilettä, harjupellon perunaa ja punaviinikastiketta (L, G)

*

Lipstikka-tomaattiohrattoa, porkkanahummusta (L)
(vegaaniannos pyydettäessä)

Jälkiruoka:
Mansikkaleivos, marenkia ja mahlasorbettia (L, G)
(vegaaniannos pyydettäessä)

Kartanoravintola on avoinna illallisella päivittäin 26.6.–29.8. Kartanon keittiömestarin pöytiin tarjoiltavat neljän ruokalajin menut klo 18–21(22). Hinta: 59 €/hlö ja lapset alle 12-vuotta 35 €/hlö. Menu koostuu valitsemastasi alku- ja pääruoasta sekä amusesta ja jälkiruoasta. Lisäannokset 10 €/annos.

Suosittelemme kartanoravintolaan ennakkovarausta. Kuulemme mielellämme ennakkoon erityisruokavalioista ja allergioista. 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

TERTIN KARTANON PÖYTIIN TARJOILTAVAT MENUKOKONAISUUDET (KESÄ- JA JOULUSESONGIN ULKOPUOLELLA)

Koe Tertin kartanon ainutlaatuiset ja yllätykselliset makumatkat. Sesonkeja noudattelevat menumme ja kaunis kartanomiljöö takaavat ihanan illan tai ylellisen lounas hetken luonamme.

Viimeistelty juomavalikoimamme täydentää nautintosi. Suosittelemme mielellämme sopivimmat vaihtoehdot niin viineistä, oluista kuin alkoholittomista juomista.

PÄIVÄN MENU 49€
Lohipastramia, kevätsipulia ja tryffeli-perunasalaattia
Lähitilan karitsanfilettä ja punaviinikastiketta
Raparperitartaletti ja mesiangervojäätelöä

69€ alkoholittomalla juomamenulla
79€ viinipaketilla

SESONGIN MENU 49€
Korvasienikeittoa ja vuohenputkipiiras
Rapeaksi paistettua siikaa ja voikukka beurre blanc
Suklaata, marenkia ja mansikkaa

89€ alkoholittomalla juomamenulla
98€ viinipaketilla

METSÄMENU 59€
Siikaballotine ja muikunmätiä
Peurafilettä, kukkakaalia ja rosmariinia
Lähitilan juustoja
Mantelileivos ja raparperisorbettia

89€ alkoholittomalla juomamenulla
98€viinipaketilla

YLLÄTYSMENU 89€
Keittiömestarin kuuden ruokalajin yllätysmenu

109€ alkoholittomalla juomamenulla
129€ viinipaketilla

Menukokonaisuudet tarjoillaan pöytäseurueittain ennakkovarauksesta toivomananne ajankohtana. Huomioimme aina allergiat ja erityisruokavaliot. Minimiveloitus 8hlö.

Lähetä varaustiedustelu