Aktiviteetit

Tertin kartano tarjoaa virkistävää ja monipuolista tekemistä Mikkelissä

Etsitkö mielenkiintoista tekemistä Mikkelissä? Haluatko kenties järjestää ikimuistoisen ja antoisan virkistyspäivän työ-, tai ystäväporukalle? Tai kenties sinulla on mielessä rentouttava irtautuminen arjesta, aidon kartanoloman yhteydessä? 

Tertin Kartanossa riittää tekemistä ympäri vuoden. Järjestämme vieraille monipuolista virkistysohjelmaa, jonka voit yhdistää kätevästi esimerkiksi kokouspäivän, kartanoloman tai päiväretken yhteyteen. 

Miten olisi vaikka tutustuminen kartanoon ja sen ainutlaatuiseen historiaan lasillisen kuohuvan kera? Tai rentouttava rentoutushetki sointukylvyssä, joka perustuu äänimaljojen aikaansaamaan harmoniseen sointumaailmaan? Tertissä on mahdollisuus kokea myös luomumetsän taikaa opastuksellamme, sekä paljon muuta. Nämä ja lukuisat muut aktiviteetit ovat Tertissä tarjolla vieraillemme.
___________________________________________

Tutustu Tertin aktiviteetteihin alta ja valitse omasi

Metsäretki kartanon luomumetsässä (2h) -saatavilla touko-lokakuu

Ohjelma alkaa tervetulojuomalla ja tutustumalla kartanon tarinaan. Metsäretki kartanon luomumetsään vie osallistujan suomalaiseen metsämaisemiin. Retkellä tutustutaan metsään ja metsän antimiin vuodenajan mukaan. Hyppää mukaan rauhoittavaan luontoon ja metsästä luonnon antimia oppaan johdolla.

 • Retki kahvihetken kanssa 2,5h: Hinta 35€/hlö. Minimiveloitus 10 hlö.
 • Retki sisältäen päivän lounaspöydän 3h: Hinta 50€/hlö. Minimiveloitus 10hlö
 • Retki 2h: Hinta 30€/hlö. Minimiveloitus 10hlö.

Metsäsienisuolan valmistus Tertissä (1h) -saatavilla ympärivuoden

Ohjelma alkaa tervetulojuomalla ja tutustumalla kartanon tarinaan. Valmista opastuksella luomumetsämme sienistä ruoanlaittoon soveltuvaa metsäsienisuolaa. Kurssilla tutustut metsiemme sieniin ja opit valmistamaan herkullisen sienisuolaseoksen. Saat valmistamasi tuotteen mukaan.

 • Ohjelma kahvihetken kanssa 1,5h: Hinta 32€/hlö. Minimiveloitus 10 hlö.
 • Ohjelma sisältäen päivän lounaspöydän 2h: Hinta 45€/hlö. Minimiveloitus 10hlö
 • Ohjelma 1h: Hinta 26€/hlö. Minimiveloitus 10hlö.

Yrttitarha -workshop (1,5h) -saatavilla kesä-lokakuu

Ohjelma alkaa tervetulojuomalla ja tutustumalla kartanon tarinaan. Kurssilla opetellaan hyödyntämään yrttitarhan antimia mm. luonnonkosmetiikan tai ruokien valmistuksessa. Saat valmistamasi tuotteen mukaan.

 • Ohjelma kahvihetken kanssa 2h: Hinta 50€/hlö. Minimiveloitus 10 hlö.
 • Ohjelma sisältäen päivän lounaspöydän 2,5hh: Hinta 65€/hlö. Minimiveloitus 10hlö
 • Ohjelma 1,5h: Hinta 45€/hlö. Minimiveloitus 10hlö

Villiyrttiretki Tertin kartanossa (1,5h) -saatavilla touko-kesäkuu

Näe luonto superruoka-aittana! Ohjelma alkaa tervetulojuomalla ja tutustumalla kartanon tarinaan. Retkellä tutustumme n. 10 villiyrttiin, joilla voit rikastuttaa niin arkisia kotiruokia kuin kesän juhlamenuja. Kierroksella pääset keräämään kasveja kotiin viemisiksi ja saat mukaasi myös herkullisia reseptejä villiherkkujen valmistamiseen.

 • Ohjelma kahvihetken kanssa 2h: Hinta 50€/hlö. Minimiveloitus 10 hlö.
 • Ohjelma sisältäen päivän lounaspöydän 2,5hh: Hinta 65€/hlö. Minimiveloitus 10hlö
 • Ohjelma 1,5h: Hinta 45€/hlö. Minimiveloitus 10hlö

Kartanon esittely ja lasillinen kuohuviiniä tai marjamehua
alkaen 8,50€ / hlö (Minimiveloitus 50€/seurue) Kesto n. 30 min.

Kesäaikaan puutarhakierros kartanon väen opastuksella
5€/hlö (Minimiveloitus 50€/seurue) Kesto n. 45 min.

Vanhojen esineiden leikkimielinen tunnistuskilpailu
alkaen 120€/seurue sisältäen kartanon tuotepalkinnon voittajalle. Kesto n. 45 min.

Sointukylpy – rentoutushetki perustuen äänimaljojen aikaansaamaan harmoniseen sointumaailmaan. Hinta 150€/30min. (Max. 20 hlö)

_________

Tertin puutarhat ovat esteetikkojen ja viherpeukaloiden paratiisi

Tertin kartanoa ympäröi neljä hehtaaria puutarhaa, josta löytyy vaikutteita ympäri maailmaa. Tule inspiroitumaan Tertin yrttitarhaan tai salaisuuksien puutarhaan ja ihastu. 

 • OPASTETTU PUUTARHAKIERROS. Opastettu puutarhakierros järjestetään aina vieraiden ennakkovarauksesta. Kesto n. 40min. Hinta 5 €/hlö. Minimiveloitus 50 euroa.
 • OMATOIMINEN PUUTARHAKIERROS AUDIOGUIDELLA. Kesto n. 40min. Hinta 5 € + pantti kahvilaan sisältäen kartan, avaimet salaisuuksien puutarhaan, näytön ja kuulokkeet. Matkalla kuulet 15 tarinaa puutarhan eri kohteista.
 • OPASTETTU PUUTARHAKIERROS JA AHKERUUSKAHVIT. Kesto n. 1,15min. Hinta alkaen 13,40€/hlö. Minimiveloitus 10hlö.
 • OPASTETTU PUUTARHAKIERROS JA YRTTITARHAN LOUNAS. Kesto n. 2h. Hinta alkaen 24,90€/hlö. Minimiveloitus 10 henkilöä.
 • OPASTETTU PUUTARHAKIERROS JA KARTANON KESÄPÖYTÄ. Kesto n. 2,5h. Hinta alkaen 48€/hlö. Minimiveloitus 20 henkilöä.

__________________________________________

Aitoa lähiruokaa ja tunnelmallista kartanoelämää aktiviteettien ohella

Me pidämme Tertissä huolta, että vierailustasi tulee antoisa ja ikimuistoinen. Aktiviteettien ohella luomu- ja lähiruoka ovat Tertin Kartanon sydän. Aktiviteettien ohella Tertissä pääsetkin sukeltamaan suoranaiselle kulinaristiselle makumatkalle palkitussa kartanoravintolassamme sekä kahvilassa, jossa pihapiirin parhaat raaka-aineet ja rakastetut reseptit ihastuttavat vieraita. Ruokailun ohella puodistamme löydät lisäksi parhaimmat herkut, jotka ovat Tertin oman pihapiirin lisäksi lähialueiden maatiloilta. Tämän lisäksi löydät meiltä tarkasti valikoituja lahja- ja sisustustavaroita käyttöön itselle tai ystävälle. 

__________________________________________

Majoitu aktiviteettien lomassa kartanon pihapiirissä ympäri vuoden 

Tiesitkö myös, että Tertissä on mahdollisuus yöpyä tunnelmallisessa kartanomajoituksessa ympäri vuoden? Viisi ihastuttavaa huonettamme toivottavat sinut tervetulleeksi kokemaan kartanoloman parhaimmillaan. 

Tuo sinä vieraat, kerro toiveesi ja me hoidamme loput. Ole meihin yhteydessä ja jutellaan lisää. Suunnitellaan yhdessä juuri sinun näköisesi päivä Tertissä!