ELÄMYKSIÄ KAIKILLE AISTEILLE

Tertin Kartano, Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort ja TeaHouse of Wehmais ovat arvostettuja Saimaa Gastronomy -kohteita. Yhteistä kaikille on perheyrittäjyys, uniikki tarina ja rakkaus Saimaan seutuun sekä sen ainutlaatuiseen luontoon. Siksi kaikissa kohteissa arvostetaan vahvasti paikallisia raaka-aineita ja pientuottajien tuotteita. Menut rakentuvat kausituotteista ja siksi pöydän antimet vaihtuvat vuodenaikojen ja jopa päivän sään mukaan.

Lue lisää

HOTELLI PUNKAHARJU

Hotelli Punkaharju vie makujen maailmaan Suomen kansallismaisemassa Punkaharjulla.

Hotellin emäntä, Saimi Hoyer, on aiemmin maailman catwalkeilla sädehtinyt huippumalli. Maailman metropoleissa heräsi ajatus oman hotellin ja ravintolan perustamisesta, jossa tarjottaisiin vain laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa ja jossa kaikki yksityiskohdat hiottaisiin tinkimättömällä ammattitaidolla kohdilleen. Tähän kaikkeen Saimi halusi yhdistää luonnon rauhan, lähellä tuotetun ruuan sekä puhtaiden järvien ja metsien hyödyntämättömät raaka-aineet. Kun Saimi saapui Punkaharjun harjualueelle, mäntymetsän keskellä sijaitsevan entisen Punkaharjun Valtionhotellin pihaan, oli sydän menetetty kertalaakista.

Nyt Saimi sädehtii kilpaa Suomen kansallismaiseman kanssa uljaan, sveitsiläistyylisen pitsihuvilan saleissa. Hotellin ja ravintolan sydämenä toimi keisari Nikolai I:n määräyksellä rakennetun metsänvartijan talo, jota on vuosien varrella laajennettu useaan otteeseen. Pitkä historia laadukkaana ja hotellina ovat olleet hyvä pohja kehittää Hotelli Punkaharjun palvelut yhdeksi Suomen parhaista ruokamatkailukohteista.

SAHANLAHTI RESORT

Sahanlahti tarjoaa Saimaan parhaita paloja Puumalassa.

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Sahanlahti, syntyi vuonna 1765 perustetun, nykyisin jo hävinneen, vesisahan ympärille. Sahatoimintaa harjoitettiin Sahanlahden maisemissa lähes 200 vuotta.

Nykyisin Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus, joka sijaitsee upealla paikalla Puumalassa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta, Mikkelistä ja Imatralta. Uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Saimaan rannalla ja nykyaikaisesti varustellut tilat luovat upean kokonaisuuden lomailuun ja juhlille. Koskivahti ravintolan terassilta avautuvaa Saimaa-näkymää on kuvailtu maailman ainutlaatuisimmaksi – eikä suotta, sillä vastaavaa ei ole vielä eteen tullut.

Sahanlahtea emännöi ja isännöi nykyisellään yrittäjäpariskunta Jaana ja Janne Kuivalainen. He ovat pitkäjänteisellä työllään uudistaneet toimintaa ja nostaneet Sahanlahden yhdeksi maamme parhaista ruokamatkailukohteista. He ovat luoneet Sahanlahteen lämpöisen ja kotoisan ilmapiirin, jossa vieraat viihtyvät ja tuntevat olonsa tervetulleiksi.

TEAHOUSE OF WEHMAIS

TeaHouse of Wehmais hurmaa idyllisessä maalaismaisemassa Juvalla.

TeaHouse of Wehmais’n emäntä, Anna Grotenfelt-Paunonen, perusti Suomen ensimmäisen englantilaiseen teeperinteeseen erikoistuneen teehuoneen syksyllä 2010. Kesällä 2020 TeaHouse of Wehmais avasi ovensa uudistuneena. Uudistuksessa entinen englantilainen maaseuturomantiikka antoi tilaa persoonalliselle skandinaavisranskalaiselle bistrotunnelmalle, ja teehuoneen menu monipuolistui.

Suomen elämyksellisimmän teehuoneen intohimona onkin nykyään teen ja eri teekulttuurien yhdistäminen paikallisista, laadukkaista raaka-aineista valmistettuun kansainväliseen ruokaan ja leivonnaisiin.

Anna on koulutukseltaan toinen Suomen kahdesta teesommelierista ja hän on henkilökohtaisesti valinnut teehuoneelleen noin 100 teelajikkeen valikoiman, josta löytyy jokaiselle oma suosikki – myös kotiin vietäväksi. Rakennuksen toisessa päässä on Deli&Deco -kivijalkamyymälä, jonka valikoimista löytyy mm. omia sekä paikallisten tuottajien ruokatuotteita sekä laadukkaita sisustustuotteita Suomesta ja maailmalta.

JÄRVISUOMEN HELMET TERTIN KARTANO, HOTELLI PUNKAHARJU JA HOTELLI YÖPUU KUTSUVAT SINUT KYLÄILEMÄÄN!

Yhdistä Saimaan vierailuusi myös kaupunkiloma Jyväskylässä. Matkalla Jyväskylästä Tertin Kartanon kautta Punkaharjulle kilometrejä kertyy vain noin 250 km, ja kesälomallahan ei ole mihinkään kiire.

Kiinnostuitko pidentämään kesälomaasi? Teemme mielellämme puolestasi varaukset ja autamme sinua löytämään mieleisesi kokonaisuuden.

Ole yhteydessä myyntipalveluumme: [email protected] tai 015 176 012.

HOTELLI PUNKAHARJU

Kansallismaisemassa sijaitseva historiallinen Hotelli Punkaharju on kaikilla aisteilla koettava ilmiö, jossa yhdistyvät rakkaus metsä- ja järviluontoon, taiteeseen ja kulttuuriin. Saimi Hoyerin emännöimässä hotellissa nautitaan upeista näyttelyistä, huippuesiintyjistä ja ainutlaatuisista kursseista, palkittuja paikallisia makuelämyksiä unohtamatta.

Punkaharjulla nukut hyvin ylväässä kansallismaisemassa kauniisti entisöidyssä hotellissa. Punkaharjun ravintola kunnioittaa paikallista ruokakulttuuria ja hyödyntää aina sesongin raaka-aineet lähitiloilta ja -tuottajilta.

Huonehinnat kesälle alkaen 163 €/yö kahdelta. Lue lisää upeasta Punkaharjusta täältä: https://hotellipunkaharju.fi/.

HOTELLI VERSO

“Urbaania viihtymistä perheomisteisessa Hotelli Versossa”

Verso on moderni urbaanihotelli vahvoilla perinteillä ja ensiluokkalaisella osaamisella. Kaupungin parhaalla paikalla sijaitseva 128 huoneen hotelli on ainutlaatuinen yhdistelmä kaupungin sykettä ja inhimillisiä kohtaamisia – persoonallisuutta ja paikallisuutta

Kaikessa osoitamme hyvää makua. Tilojen viihtyisyydessä, sujuvassa palvelussa ja inspiroivissa mauissa. Sen vuoksi oma leipurimme leipoo leipämme itse lähituottajien viljoista ja kokkimme valmistaa toiveidesi mukaisen aamiaismunakkaan silmiesi alla. Suomalainen aamiainen on valittu Suomen 3. parhaimmaksi hotelliaamiaiseksi – se täytyy kokea itse.

Verso on juuri niin kuin sen vieraat. Välitön, huomioiva ja rento. Me elämme ihmistemme rytmissä ja elämäntyylissä, joka päivä ja joka ikinen yö.

Tiedustelut: [email protected], 014 333 911 tai: https://cloud.hotellinx.com/hlxNetReservationsVerso/Home/Availability

Suosittelut

“Kartanossa kirjaimellisesti on ajatuksilla lupa versoa! Nautimme uskomattomasta flowsta kokoustaen kävellessä pirkin kartanon puutarhaa, kasvimaita ja peltomaisemia. Tarjolla olisi ollut viihtyisä kirjastokammari, mutta päädyimme poikkeuksellisesti ulkoilemaan, koska ilma oli niin hyvä. Hyvä niin. Kokouksen päätimme syksyiseen kahvilan lounaspöytään. Siinä parasta oli värikäs, tuore esillepano, monimuotoisuus ja uskomattoman pehmeä maa-artisokkakeitto.”
-Kiittäen ja lämpimästi suositellen, Hanna
________________________________

“Palaan kokoustamaan Tertin kartanoon kerta kerran jälkeen, koska siellä näkyy aina sesonkimme parhaat palat. Viimeksi vierailulla ihastutti kartanon omakasvattamat auringonkukat, jotka loistivat ympäri pihapiiriä sisällä ja ulkona.” -Riikka
_______________________________

“Olen tykästynyt kutsumaan tärkeät vieraani kartanon menu illallisille. Yksityisessä kammarissa hoituu samalla keskustelu ja makunystyröitä hipova ruokailukokemus.” -Mika
_______________________________

“Meillä on kymmenen henkilön johtoryhmä ja olemme nyt valinneet Tertin jo kolmatta kertaa kohtaamispaikaksemme. Onpa hieno tunne, kun meidän porukka täyttää koko hotellin ja saamme olla rauhassa omalla porukalla.” -Aki
______________________________

“Olen ruvennut järjestämään aamiaiskokouksia Tertissä, koska meidän tiimin kannalta sijainti on niin hyvä (reilu tunti Jyväskylästä, Kuopiosta ja Lahdesta) puhumattakaan kartanon upeasta aamiaisesta. Kirjaimellisesti “hyvän olon aamiainen” ja se puuro!” -Anne

Lähetä meille terveisiä