Vihreä kesäsalaatti

Ihanan vihreä kesäsalaatti tuo kesän raikkautta grilliherkkujen kanssa. Tarjoa kirpsakan vinegretin kanssa ja lisää halutessasi Tertin savumuikkuja tai sitruunamarinoitua graavilohta salaatin seuraksi.

Vihreä kesäsalaatti

Ainekset (4–6 annosta)

  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 avomaankurkkua
  • 1–2 dl tuoreita herneitä
  • 3 retikkaa
  • 1 ps lehtikaalta
  • 1 ps rucolaa
  • Tuoreita yrttejä ja syötäviä kukkia
  • Ripaus sormisuolaa ja mustapippuria

Kirpsakka vinegretti

  • 1/2 dl laadukasta ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl limetin- tai sitruunamehua
  • 1 tl limetin- tai sitruunankuorta raastettuna
  • 1–2 tl Tertin vaaleaa sinappikastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Halutessasi voit korvata vinegretin Tertin sitruunaöljyllä.

Työvaiheet

Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa siitä juustohöylällä siivuja. Huuhtele ja leikkaa lehtikaali. Huuhtele ja kuori avomaankurkut, leikkaa pituussuunnassa puoliksi ja viipaloi. Huuhtele retikat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Asettele tarjoiluvadille rucola, lehtikaali, kesäkurpitsa, avomaankurkku, retikka ja herneet. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Sekoita vinegretin ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

KESÄHETKIIN