Savolaiset sakuskat
Somat suolaiset Savolaiset sakuskat ovat kaunis pieni napostelupala juhliin tai illanistujaisiin. Säväytä tärkeät vieraasi maukkailla sormisyötävillä!
Savumuikkusuupalat
Ainekset
Savumuikkusuupala
- 100 g Tertin kartanon näkkileipää tai siemennäkkileipää
- 100 g Tertin kartanon savumuikkuja
- ½ dl Tertin kartanon vaaleaa sinappikastiketta
- Koristeeksi tillinoksa ja halutessasi muikun tai kirjolohen mätiä
- Ripaus mustapippuria tai Tertin kalamaustetta
Vadelmaa & hanhenmaksatryffelimoussea
- 100 g Tertin kartanon näkkileipää tai siemennäkkileipää
- 1 prk Tertin kartanon hanhenmaksatryffelimoussea
- 1/2 rs tuoreita vadelmia
- Koristeeksi syötäviä kukkasia
- Voit halutessasi vaihtaa vadelman Tertin kartanon mustaherukka- tai omenacalvadoshyytelöön
Kappas kanttarellia
- 100 g Tertin kartanon näkkileipää tai siemennäkkileipää
- 1 pkt sinihome- tai valkohomejuustoa
- 1 prk Tertin kartanon pikkelöityjä minikantarelleja
- Koristeeksi ohuiksi siivuiksi leikattua tuoretta parsaa tai yrttejä
Työvaiheet
Levitä käsin paloitellut näkkileivät isolle tarjoiluvadille. Lusikoi leivän päälle vaaleaa sinappikastiketta ja aseta yksi savumuikku kastikkeen päälle. Koristele tillillä tai mädillä. Lisää ripaus pippuria.
Levitä käsin paloitellut näkkileivät isolle tarjoiluvadille. Lusikoi leivän päälle hanhenmaksatryffelimoussea ja aseta yksi vadelma moussen päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukkasilla.
Levitä käsin paloitellut näkkileivät isolle tarjoiluvadille. Leikkaa leivän päälle pala juustoa ja aseta 2–3 kantarellia juuston päälle. Koristele parsalla tai yrteillä.
Täytä näkkileivät juuri ennen tarjoamista, jotta ne eivät kostu.
KESÄHETKIIN