Savumuikkusalaatti

Ruokaisa savumuikkusalaatti maistuu sellaisenaan lounaaksi tai kesäillallisen alkupalana!

Savumuikkusalaatti

Ainekset

  • 200 g Tertin kartanon savumuikkuja
  • 1 ps lehtikaalta
  • 1 ps rucolaa
  • 2 avomaankurkkua
  • 2 Tuoretta parsaa
  • 5-8 keitettyä pientä varhaisperunaa
  • 2-3 keitettyä kananmunaa
  • Sipulia
  • Raastettua pecorinoa ja sitruunan kuorta
  • Ripaus mustapippuria ja sormisuolaa

Työvaiheet

Keitä kananmunia ja perunoita noin 10 min. Anna jäähtyä.

Pese lehtikaali ja rucola sekä kuivaa paperilla. Leikkaa kurkku juustohöylällä pitkiksi viipaleiksi. Leikkaa parsa noin 2-3 cm pituisiksi paloiksi. Asettele lautaselle.

Lisää päälle öljystä valutetut savumuikut sekä keitetyt ja lohkotut perunat ja kananmunat. Raasta juusto ja sitruunankuori sekä lisää ne salaatin päälle. Ripottele suolaa ja pippuria.

Tarjoile Tertin vaalean sinappikastikkeen tai sitruunaöljyn sekä näkkileivän kanssa.

KESÄHETKIIN