Jouluklassikot

62,65 

” Syödään yhdessä “

Jouluklassikot on nimensä veroinen kokonaisuus Tertin kaikkien aikojen klassikkomakuja joulupöytään.

Valmista alkupalaksi Tertin kartanon oman leipomon käsin valmistetusta siemennäkkileivästä, Iivarin savumuikuista ja vaaleasta sinappikastikkeesta maukas savumuikkusuupala. Hunajakonjakkisinappi on loistava ystävä kinkun ja kalkkunan kanssa. Hunaja tuo kaivattua makeutta suolakurkuille, paahdetuille juureksille sekä pähkinöille. Omenacalvadoshyytelö loistaa leikkeleiden kanssa ja on juustopöydän ehdoton kuningas.

Savumuikut 200 g

Kartanoravintolan kestosuosikki Iivari isännän savumuikut. Nauti sellaisenaan leivän päällä, yhdistä Tertin vaalean sinappikastikkeen kanssa tai valmista makoisa savumuikkuohratto.

Talvijuoma 0,5 l

Ruusukvittenin marjasta valmistettu aromikas juoma nautitaan lämmitettynä. Talvijuoma sopii erinomaisesti aperatiiviksi, jouluruokien kanssa nautittavaksi tai mukaan talviretkelle. Mausteena talven makuja.

Valmista Tertin talvijuomasta "Rubiineja hangella" -juoma
1 dl Tertin talvijuomaa
2 cl calvadosta
Vaahdotettua kermaa
Tertin puolukkasokeria

Lisää lämmitetyn ja terästetyn Talvijuoman päälle reilu ruokalusikallinen vaahdotettua kermaa. Sirottele kermavaahdon pinnalle puolukkasokeria.

Vaalea sinappikastike 250 g

Kylmien kalaruokien lisäkekastikkeena, salaatinkastikkeena ja leivällä. Tertissä Vaaleaa sinappikastiketta on perinteisesti tarjottu esim. jääkellarilohen ja siikatartarin lisukkeena. Oiva korvike voille leivän päällä. Varsinkin talon emännät osaavat arvostaa perinteistä sinappia pehmeämpää makuelämystä.

Kokeile myös Tertin savumuikkujen ja näkkileivän kanssa.

Kukkaishunaja 200 g

Tertin kukkaishunajan salaisuus kartanon puutarhan ja ketojen runsaskukkaloisto. Oman maan mehiläisten hunaja sopii teehetkiin, ruoanlaittoon ja nautittavaksi Tertin illanrauha- ja aamuvirkkuteen kanssa. Säilytetään huoneen lämmössä.

Omenacalvadoshyytelö 170 g

Tertin emännät ovat vuosien saatossa jalostaneet tämän kuultavan omenahyytelön, joka tänä päivänä terästetään calvadoksella. Sopii erinomaisesti lisukkeeksi esimerkiksi juustoille ja riista- ja linturuoille.

Hunajakonjakkisinappi 170g

Kerrotaan, että talon vanha isäntä juhlahumussa sai loisto idean ja "terästi" sinappia konjakilla. Ei ollut hullumpi idea.

Kokeile Tertin kartanon hunajakonjakkisinappia kylmien leikkeiden, erilaisten makkaroiden ja kinkun lisukkeeksi. Hunajakonjakkisinappi on olennainen osa Tertin joulupöytää.

Siemennäkkileipä 210 g

Rapea ja vehnätön herkku Tertin omasta leipomosta!

Valmista unelmien maistelulautanen ja kokoa mukaan suosikki juustosi, leikkeleet ja lisukkeet. Nauti herkkuja Tertin siemennäkkileivän kanssa. Vinkki: Sapakset Tertin tapaan - Aseta Tertin siemennäkkileivän päälle Tertin ruusucheddar-juustoa, tryffelisalsaa, omenacalvadoshyytelöä ja rosmariinin oksa.

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

Tuotetunnus (SKU): jouluklassikot Osasto:

Kuvaus

Jouluklassikot -paketissa on valikoima Tertin kartanon rakastettuja makuja. Anna itsellesi, kollegallesi tai ystävällesi lahjaksi joulun parhaat maut.

Lahjapaketti sisältää Tertin kartanon Iivarin savumuikut 200 g,vaalean sinappikastikeen 250 g,talvijuoman 0,5 l,siemennäkkileivän 210 g, omenacalvadoshyytelön 170 g,kukkaishunajan 200 g ja hunajakonjakkisinapin 170 g.

Paketin mukana suosituksia tarjoiluun.

Saatat myös pitää...