JIPPII! Saimaa Gastronomy – ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019

Hungry for Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnon jakoivat maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.

Saimaa Gastronomy  -yhteistyöverkoston neljä yritystä, Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano, muodostavat alueen vahvuuksiin perustuvan houkuttelevan teemallisen kokonaisuuden, josta matkailijan on helppo valita mieleisensä tai luoda eri tarpeisiin sopivia paketteja tai kiertomatkan osia. Jokainen yritys on perheomisteinen. Yritykset sijaitsevat eri puolilla Saimaata, jolloin alue on monipuolisesti edustettuna. Yritysten toimintamalliin kuuluu lähellä tuotettujen ruokatuotteiden lisäksi paikallisten ihmisten työllistäminen.  Monipuolisia aktiviteetteja ja lähiruokaa sisältäviä Saimaa Gastronomy –ruokaviikonloppuja järjestetään kiireisimmän kesäkauden ulkopuolella. Saimaa Gastronomy on erinomainen esimerkki yritysten välisestä yhteistyöstä – arviointiraati toteaa.

Arviointiraadin jäsenet:

Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö, [email protected], puh. 040 509 8986

Terhi Hook, kehittämispäällikkö, Visit Finland (Business Finland Oy), [email protected], puh. 050 597 0999

Mariaana Nelimarkka, olut- ja ruokatoimittaja, [email protected], puh. 050 548 9999

Päivi Töyli, projektipäällikkö, Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke,  Turun yliopiston Brahea-keskus,  [email protected] , puh. 040 189 1929

Lisätietoja: Ruokamatkailun projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, [email protected], puh. 0500 688 332  www.hungryforfinland.fi