Tertin mehevä Runebergin vadelma-mantelikakku

Runebergin päivä on tunnettu monista herkuistaan. Tänä vuonna tarjoamme reseptin herkulliseen Runebergin vadelma-mantelikakkuun, jonka aromaattinen maku tulee Tertin yli seitsemän yrtin yrttisokeri-seoksesta.

Valmista tänä vuonna Runebergin päivään herkullinen vadelma-mantelikakku Tertin laipurin ohjeella.

Raaka-aineet:
150 g mantelijauhetta
150 g voita
100 g tomusokeria
50 g Tertin yrttisokeria
3 kananmunaa
30 g vehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
(1 rkl rommia)

150 g pakastevadelmia
40 g piparkakkuja murusteltuna

70 g tomusokeria
2 rkl vettä

Ohje: Vaahdota mantelijauhe, voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita vehnäjauho ja piparkakkumauste keskenään ja lisää taikinaan käsin sekoittamalla. Lisää rommi halutessasi.

Voitele 10 x 24 cm leipävuoka kauttaaltaan ja leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperin pala. Kaada taikina vuokaan, lisää pakastevadelmat ja piparkakkumuru päälle. Paista 150-asteessa 1 tunti, kokeile kypsyyttä tikulla, tikkuun ei saa jäädä taikinaa.

Anna kakun jäähtyä vuoassa hetken aikaa, vedä sitten veitsellä varovasti reunoja pitkin kakun ympäri varmistaaksesi, että se on irti. Kumoa kakku vuoasta, käännä varovasti oikein päin ja anna jäähtyä kokonaan.

Tee kuorrute lisäämällä vettä pienissä erissä tomusokerin joukkoon. Kuorrute saa jäädä melko paksuksi. Koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla.

Vinkkejä: Kakusta saa gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja piparkakut gluteenittomiin. Maidottoman saat, kun teet kakun maidottomaan margariiniin ja käytät maidottomia piparkakkuja.

Voit tehdä kakun myös irtopohjavuokaan, yksinkertainen taikina on sopiva halkaisijaltaan n. 18 cm vuokaan.

Paistoaika voi vaihdella uunin mukaan, kokeile kakkua tikulla. Tikkuun ei saa jäädä märkää taikinaa. Lisää paistoaikaa tarvittaessa.

50350 Mikkeli | Finland
[email protected]
(015) 176 012
www.tertinkartano.fi