Tryffelisalsa 80 g

11,90 

Sieniperheen superjulkkikset valtasivat Tertin herkkukaupan.

Tryffelit ovat sieniä, jotka kasvavat yleensä läheisessä yhteydessä puun juurien (kuten tammen ja joidenkin pähkinäpuiden) kanssa. Tryffelit ovat erittäin arvostettuja ruokasieniä niiden maun ja aromin takia.

Tertin kartanon Tryffelituotteet tulevat arvostetulta Alban alueelta Italiasta. Tryffelisalsa on erinomainen ystävä uuniperunoille, pasta-annoksille tai leivänpäälle.

Tuotetunnus (SKU): tryffelisalsa-80-g Osastot: , ,

Kuvaus

Tryffelisalsa 80 g
Ainesosat: Herkkusieni (Agaricus bisporus) 54 %, vesi, extra neitsytoliiviöljy, kesätryffeli (Tuber Aestivum Vitt) 8%, suola, mustekalan muste, aromi, maissitärkkelys, emulgointiaine: auringonkukkalesetiini, kasviperäinen kuitu (inuliini), mustapippuri, happamuuden säätöaine: sitruunahappo E 330, valkosipuli.

TRYFFELIRISOTTO

Ainekset (viidelle):
500 g risottoriisiä (tai Tertin omanpellon ohraa)
1 salottisipuli
2 rkl extra virgin oliiviöljyä
2 L kana- tai kasvislientä
(5 dl punaviiniä)
50 g voita tai tryffelivoita
80 g tryffelisalsakastiketta
parmesaanijuustoa
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet:
KUULLOTA pilkottu salottisipuli laakeassa kattilassa oliiviöljyssä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista alhaisella lämpötilalla koko ajan sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa.
LISÄÄ viini ja anna kiehua kasaan. (Mikäli et käytä viiniä, lisää heti kana-/ kasvisliemi; vrt. alla).
LISÄÄ kana/kasvislientä siten, että riisi peittyy liemeen. Sekoita riisiä kypsennyksen aikana. Lisää uutta lientä pienissä erissä, kunnes risotto on lähes valmis noin 15 minuutin kuluttua.
LISÄÄ (tryffeli)voi ja raastettua parmesaania ja kääntele risottoa puukauhalla. Tarkista maku ja lisää pippuri ja tarvittaessa suolaa. Anna levätä 2 minuuttia.
ANNOSTELE risotto laakealle lautaselle. Lisää päälle tryffelisalsa ja parmesaania maun mukaan.

Saatat myös pitää...