17.–19.9. Sadonkorjuukarnevaali | Saimaa Gastronomy -tapahtuma

Syystuulet puhaltavat ja Tertin sadonkorjuu on parhaillaan. Saavu luoksemme viettämään tunnelmallista syyskarnevaalia ja nauttimaan sesongin parhaita makuja. Juhlimme sadonkorjuuta kaikissa neljässä Saimaa Gastronomy -ystäväyrityksessä.

17.-19.9. Sadonkorjuujuhla – Koko perheen syyskarnevaali 

Kartanoravintolan syyskarnevaali 18.9.
-Juhlava Sadonkorjuupöytä klo 12-16. Hinta 44 €/hlö.
-Keittiömestarin pöytiin tarjoiltava menu klo 18-21(22). Hinta 59€/hlö.

Kahvilaravintolan syyskarnevaali 18.9.
-Poniratsastus Tertin pihapiirissä klo 12-15
-Koko perheen sadonkorjuusuunnistusrata klo 10-15
-Maalaispiha klo 10-15, jossa myynnissä:
Omenapuiden taimia, erikoiskukkasipuleita, kuivakukkakimppuja, pikkelipurkkeja, juureksia, perunoita ja oman maan antimia
-Kahvila & herkkukauppa avoinna klo 10–18
-Sadonkorjuubrunssi klo 11–16, hinta 24,90€
-Arvaa kurpitsan paino leikkimieleinen arvauskisa
(Pidätämme oikeuden muutoksiin).

SAIMAA GASTRONOMY

Tertin Kartano, Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort ja TeaHouse of Wehmais ovat arvostettuja Saimaa Gastronomy -kohteita. Yhteistä kaikille on perheyrittäjyys, uniikki tarina ja rakkaus Saimaan seutuun sekä sen ainutlaatuiseen luontoon. Siksi kaikissa kohteissa arvostetaan vahvasti paikallisia raaka-aineita ja pientuottajien tuotteita. Menut rakentuvat kausituotteista ja siksi pöydän antimet vaihtuvat vuodenaikojen ja jopa päivän sään mukaan.

Tertin kartanon juhlava sadonkorjuupöytä

Alkuruoat
Kartanon tyrnisilliä
Karviaisgraavattua lohta ja rakuunahyytelöä
Lahnaa & herkkutattia ja katajanmarjahyytelöä
Leppäsavustettua lohta ja rucolapestoa
Haukihyydykettä ja ”hörskykurkkua”
Iivarin savumuikut ja vaaleaa sinappikastiketta

”Kippis syksylle”

Taikinoitu kartanon pate ja viinimarjachutney
Savustettua nautaa ja tryffelimajoneesia
Tertin sorsasalaattia ja omenacalvadoshyytelöä

Lehtikaali-Caesar
Naurista ja omenaa
Kurpitsasalaattia, tattaria ja kurpitsansiementä
Vihersalaattia ja kauden marjoja

Oman leipomon leivät ja levitettä

Pääruoat
Hiillostettua siikaa ja sienimuhennosta
Peuranpaistia ja tumma herukkakastike
Savupunajuuriterriini
Perunat
Kauden kasvikset

Porkkanakakkua
Puolukka-suklaakupit
Yrttisokerikakku

Hinta: Aikuiset 44 €/hlö. Lapset alle 12-vuotta ½-hintaan ja alle 4-vuotiaat 10 €/hlö.

Tertin kartanon keittiömestarin pöytiin tarjoiltava illallinen

Keittiömestarin terveiset

Alkuruoat:
Lohicarpaccio, piparjuurta ja keltajuurta
*
Savustettua sorsaa, linnunmaksamoussea ja omenahilloketta
*
Punajuurta & perunahelmiä ja Illuusia juustoa
**
Pääruoat:
Paahdettua peuranfilettä, tatti-perunakroketti ja savupunajuuripyrettä
*
Haudutettua siikaa, vesikrassia ja kasvimaan terveiset
*
Sieniohrattoa, purjosipulia ja kurpitsaa

Jälkiruoka:
Porkkanakakkua, vadelmasorbettia

Hinta: 59 €/hlö

Kartanoravintola on avoinna illallisella päivittäin 9.8.–29.8. Kartanon keittiömestarin pöytiin tarjoiltavat neljän ruokalajin menut klo 18–21(22). Hinta: 59 €/hlö ja lapset alle 12-vuotta 35 €/hlö. Menu koostuu valitsemastasi alku- ja pääruoasta sekä amusesta ja jälkiruoasta. Lisäannokset 10 €/annos.

Suosittelemme kartanoravintolaan ennakkovarausta. Kuulemme mielellämme ennakkoon erityisruokavalioista ja allergioista. 

Tutustu myös rapuillalliseen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Varaa pöytä kartanoravintolaan

    Varauspyyntö on voimassa vasta kun se on vahvistettu sähköpostitse tai puhelimitse. Viikonloppuna tehdyissä tai samaa päivää koskevissa varauksissa olethan yhteydessä meihin puhelimitse (015) 176 012.

    Mikäli seurueessanne on erityisruokavalioita tai allergioita, pieniä lapsia joille on tarpeen varata syöttötuoli, tai liikuntarajoitteisia, kerrottehan meille näistä jo mahdollisuuksien mukaan varausvaiheessa. Näin pystymme ottamaan tarpeenne huomioon jo ennakkoon.

    Myyntipalvelumme on avoinna ma-pe 9-17.

    Syksyn makuja